Ginny Macdonald | CREATE & CULTIVATE CLUBHOUSE REVEAL
53569
post-template-default,single,single-post,postid-53569,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_CLUBHOUSE_FEATURED_IMAGE

CREATE & CULTIVATE CLUBHOUSE REVEAL

It’s been a while since we’ve posted here and it’s because we’ve been beavering away working on lots of fun projects. One being the new Create & Cultivate Clubhouse which we’re excited to be revealing today!

 

Jaclyn Johnson CEO & Founder of the company, emailed me in January to say they were moving from their current overcrowded office in West Hollywood to a beautiful open plan space in China Town and they wanted our help designing it. Of course we jumped at the chance!

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_WATERFALL_ISLAND (1)Photography by Smith House Photo

 

We worked closely with Jaclyn to capture the playful essence of the Create & Cultivate brand which is colourful, fun and high energy but also have it feel elevated and not super young. The company is incredibly inspiring to women worldwide so we really wanted the space to represent that. We had a pretty strong colour palette from the beginning so things really evolved from there. We worked with a lot of incredible sponsors so we spent hours crafting the designs based on what they offered and the product availability. We really needed things to be in stock, and so can be a  challenge when creating a beautiful and cohesive design. 

 

The colour theme was predominantly taken from the Create & Cultivate branding so salmony pinks are a main feature. Jaclyn’s husband is a super talented artist so he created two amazing wall murals. The first being terrazzo inspired where he used a mix of different shades of pink, peach and grey from Dunn Edwards. The second mural is one of C&C’s mantra’s “Collaboration over Competition” which is such an inspiring quote it had to be big and bold!  

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_WORK_STATION_COLLABORATIONPhotography by Smith House Photo

 

The architecture has a very cool urban industrial vibe to it with exposed ceilings, double height black metal framed windows, cinder block walls painted white and concrete floors. It was essentially a blank canvas to put our stamp on.

The space itself is a long and narrow galley so we played with that when setting out the furniture. For the main bullpen we laid out the desks back-to-back in a long linear line which followed the elongation of the space. Not only does this create a feeling of openness it allows for a collaborative and inspiring shared workspace.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_OFFICE_FLATLAYPhotography by Smith House Photo

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_WORK_STATION_OPEN_CONCEPTPhotography by Smith House Photo

 

For the bullpen area we wanted to keep this really clean and simple since this takes up the most space in the building. Everything in that area is essentially white – all the desks, chairs, file cabinets and lighting. Our pops of colour comes from the pink lamp base the blue pinboard screens we added which ties in with out blue “room”.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_OFFICE_KITCHEN_MURALPhotography by Smith House Photo

 

For the kitchen we toyed with swapping out the cabinets but that seemed super wasteful when I knew we could work with them. Black is such a good base colour that goes with everything, especially pink! We kept this to 3 main colours, black pink and grey. We added an 8’ long 4-sided waterfall island in a matte finish grey quartz with white veining. It looks absolutely incredible and adds a touch of drama in there. We also used the same material to swap out the countertops and added a pretty pink stacked glass tile from Fireclay for the backsplash. I’m so happy glass tiles are coming back because I love how light reflecting they are.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_BAR_NOOKPhotography by Smith House Photo

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_PINK_COUNTER_CHAIRSPhotography by Smith House Photo

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_EXECUTIVE_OFFICE_FURNITUREPhotography by Smith House Photo

 

For Jaclyn’s office we got to work with CB2 and they always have incredible office pieces. The general vibe is “badass CEO”, and while we have our bright pops of colour elsewhere, we kept this room feeling uber sophisticated. We used a marble topped dining table instead of a traditional desk since she wanted a large work surface. On the back wall we installed an oversized art piece and flanked it with two tall wood storage pieces which adds warmth and height. We put different types of plants on top of each unit which helps to break up the symmetry and add some softness to the room. 

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_EXECUTIVE_OFFICE_CHAIRSPhotography by Smith House Photo

GINNY_MACDONALD_CREATE_GALLERY_WALLPhotography by Smith House Photo

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_CONFERENCE_ROOM (1)Photography by Smith House Photo

 

The conference room was a slight challenge because we had to work with the existing black and grey carpet. Since we were trying to be budget conscious we couldn’t swap it out and redo the concrete floors underneath, so instead we layered a brightly colour rug on top to break it up. This is a good tip for when you don’t love the floor finish you’re working with. We chose a rug that was bright but still had darker undertones so that it still worked with the carpet. We added a light pink textured wallpaper to the walls which helped to soften the space and draw your eye away from the dark floor covering.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_OFFICE_LOBBYPhotography by Smith House Photo

 

My favourite space in the Clubhouse is the bullpen lounge area. It floats in the middle of the room so we found a pink channel tufted velvet sofa that looks so pretty when seen from all sides. That was paired with two rust colour crushed velvet side chairs with black frames which help to edge up this area. The coffee table is a heavy sculptured marble in an irregular organic shape. It’s such a cool statement piece and despite how physically heavy it is, it feels light in the space because of the colour and shape.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_MARBLE-COFFEE_TABLEPhotography by Smith House Photo

 

With this being a collaborative workspace we wanted to create pockets of space that went beyond just sitting at a desk all day. We added two ‘lounge’ areas and a few seating nooks where the girls can grab their laptops and hang out on a comfy sofa or take a call away from their desks to have a little privacy. 

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_TERRAZZO_WALLPhotography by Smith House Photo

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_WOOD_CREDENZAPhotography by Smith House PhotoGINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_WORK_PARTY_COFFEE_TABLEPhotography by Smith House PhotoGINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_FLOOR_INDUSTRIAL_WINDOWSPhotography by Smith House Photo

 

I really love how the two lounge rooms came together. Work and home life tends to really collide these days so having break-out spaces that don’t feel corporate and stuffy are really important. That’s why we tried to make these feel like something you’d have in your own home. But if you’re asking me what my overall favourite piece is then I’d say the rust velvet side chairs. They’re modern and sculptural and the rounded back cushion with the brass detail is so chic. Plus the colour is to die for.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_LOBBY_WAITING_AREAPhotography by Smith House Photo

 

The pink room I love mainly because of the wall of patterned wallpaper. It’s a long and narrow space but we still managed to make two areas for people to work in – sofa or corner dining table. I would be super happy to sit in either of these rooms to take a break from my desk.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_BREAKFAST_NOOK_OFFICEPhotography by Smith House Photo

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_POWDER_WALLPAPER 1Photography by Smith House Photo

 

There were no major structural changes to the space but we did some updates to the kitchen by adding a 4-sided quartz waterfall island and replace the countertops and backsplash. We also added new satin brass plumbing fixtures with new cabinet hardware to match. The vanities in the bathroom got replaced and we added patterned wallpaper in each room. We swapped out all overhead lighting for more modern fixtures that worked with out design.

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_METALLIC_WALLPAPER (1)Photography by Smith House Photo

 

The biggest challenge was the timing. They found the office pretty quickly so we needed to turn it around fast. We worked with a lot of sponsors so ironing out product selections and contracts can take time so we had to be creative since they didn’t bring much furniture with them. For the first month or so they ended up working on folding tables and make-shift chairs which wasn’t the most ideal for the team.  

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_PINK_VELVET_ARM_CHAIRPhotography by Smith House Photo

 

This project is definitely a slight departure from the typical GMD style but it really was a fun project to work on. Not a lot of clients are wanting too much colour at the moment and veering towards the all white & natural California look (which kinda drives me nuts and we have to work extra hard to persuade them to stretch their boundaries) so it was really refreshing to get to use actual colour in a space! 

 

GINNY_MACDONALD_CREATE_CULTIVATE_GINNY_MACDONALD_DESIGNPhotography by Smith House Photo

GINNY MACDONALD
No Comments

Post a Comment